elbgendeitrorusrsk

Σύλλογος

Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας (Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.) σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον νόμο του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού  –  νόμο 4403/2016 ΦΕΚ 125Α 07-07-2016 –  οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν την υποχρέωση ανάρτησης, σε εμφανές σημείο της επιχείρησης "Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη", την οποία παραλαμβάνουν από  την Ομοσπονδία ή από τους κατά τόπους συλλόγους όπου είναι μέλη.

Την ισχύ του φόρου διαμονής από 1.1.2018, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας ουσιαστικά στους τουριστικούς φορείς μέσα κι έξω από την Ελλάδα που ζητούν διευκρινίσεις.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Υπουργείου «την 1.1.2018 τίθεται σε ισχύ ο φόρος διαμονής που θεσπίστηκε  με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4389/2016.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΩΝ  

 

  1. Για όλα τα καταλύματα ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων ισχύει ο παρακάτω "κανονισμός σχέσεων ξενοδόχων και πελατών"  καθώς και οι αποφάσεις και οδηγίες του ΕΟΤ και του υπουργείου τουριστικής ανάπτυξης για εκατέρωθεν υποχρεώσεις και δικαιώματα στις σχέσεις με τα τουριστικά γραφεία ή ταξιδιωτικούς οργανισμούς μέχρι έκδοσης ειδικού κανονισμού λειτουργίας για αυτά.

Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας (Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.) σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον νόμο του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού  –  νόμο 4403/2016 ΦΕΚ 125Α 07-07-2016 –  οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν την υποχρέωση ανάρτησης, σε εμφανές σημείο της επιχείρησης "Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη", την οποία παραλαμβάνουν από  την Ομοσπονδία ή από τους κατά τόπους συλλόγους όπου είναι μέλη.

Γεύση… Ελλάδος στους ενοίκους των μικρών τουριστικών καταλυμάτων ετοιμάζεται να προσφέρει η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., με το «Καλάθι Πρωινού», τη νέα καινοτόμο πρωτοβουλία της. 

Το «Καλάθι Πρωινού» επιμελείται ο chef Κωνσταντίνος Μουζάκης και στόχο έχει, αφενός την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και αφετέρου την ανάδειξη των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης.